Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη – Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και δεύτερης ευκαιρίας επιχειρηματιών
Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη – Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων και δεύτερης ευκαιρίας επιχειρηματιών PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 10:41

Η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου – παρουσίαση του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων σε κρίση και δεύτερης ευκαιρίας επιχειρηματιών» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του 4ου ορόφου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27.

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ  συμμετέχει ως εταίρος σε ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο φορέων, με την ονομασία “European Network for Early Warning and fo rSupport to Enterprises and Second Starters” μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά για μία τριετία, κατά το διάστημα Ιανουάριος 2017–Δεκέμβριος 2019.

Στόχοι του συγκεκριμένου Δικτύου είναι:

α) Να δημιουργηθούν η κατάλληλη μεθοδολογία και τα κατάλληλα εργαλεία που αφορούν στην διαβάθμιση του επιχειρηματικού κινδύνου και την έγκαιρη προειδοποίηση των επιχειρήσεων σε κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, θα προταθούν προτάσεις πολιτικών και συστάσεις σε εθνικό επίπεδο αλλά και αρμοδίων Διευθύνσεων  της ΕΕ, που σκοπό θα έχουν να δρομολογήσουν την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιχειρήσεων σε κρίση.

β) Να υλοποιηθεί μια πιλοτική εφαρμογή υποστήριξης 700 περίπου επιχειρήσεων σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα αποτελέσουν τους άμεσους αποδέκτες και τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Τα αποτελέσματα και η ανατροφοδότηση από την πιλοτική αυτή εφαρμογή, θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την δημιουργία συστάσεων και πολιτικών.

Οι φορείς του Πανευρωπαϊκού Δικτύου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το οποίο χρηματοδοτείται απευθείας από την Ε.Ε.) ανέρχονται σε 15, μοιράζονται σε 7 χώρες (Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα) και είναι τόσο δημόσιου όσο και ιδιωτικού χαρακτήρα. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ως εθνικός συντονιστής και το ΕΕΑ.