Αρχική Ευρωπαϊκά Προγράμματα Open Up Entrepreneurship Διοργάνωση Διακρατικού FORUM από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για θέματα κατάρτισης στο ψηφιακό επιχειρείν
Διοργάνωση Διακρατικού FORUM από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για θέματα κατάρτισης στο ψηφιακό επιχειρείν PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ως επικεφαλής εταίρος του Erasmus+ έργου: ““OpEn – Open up Entrepreneurship”, διοργάνωσε, στα πλαίσια της 82Ης ΔΕΘ,  το Τελικό Διακρατικό Forum στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ “Νικόλαος Γερμανός” στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 14/09/2017 το απόγευμα.  Αντικείμενο του συγκεκριμένου Forum ήταν η παρουσίαση των κυρίων αποτελεσμάτων του  έργου και ιδιαιτέρως του ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος OpEn. Το έργο OpEn σκοπεύει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει υφιστάμενους ή μελλοντικούς νέους επιχειρηματίες στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιήθηκαν καινοτόμες πρακτικές και τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξη του συγκεκριμένους ανοιχτού διαδικτυακού μαθήματος.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τόνισε το υψηλό ενδιαφέρον της ΓΣΕΒΕΕ για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων ιδίως επιχειρηματιών. Ακολούθως χαιρέτισαν την εκδήλωση εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Ποζρικίδης Κυριάκος.

Στην συνέχεια παρουσίασαν τα κύρια αποτελέσματα του έργου τα αρμόδια στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  αλλά και των λοιπών των εταίρων του έργου από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι (Ιταλία), το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Μπούργκος (Ισπανία). Επίσης η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνικής Αρχής του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα τραπέζι συζήτησης, το οποίο συντόνισε ο Δρ. LawrenceGreen, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπίρμπινγχαμ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Κλαδικών & Τοπικών Εργοδοτικών Οργανώσεων, Επιμελητηρίων, της Γ.Σ.Ε.Ε, του ΕΟΠΠΕΠ, του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμων, και ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, καθώς και πολλοί νέοι προπτυχιακοί & μεταπτυχιακοί φοιτητές και επιχειρηματίες.

Τα κύριο συμπέρασμα του Τελικού Forumείναι η αναντίρρητη ανάγκη συνεχούς και ευέλικτης κατάρτισης τόσο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να αναπτύξουν στο μέλλον επιχειρηματική δραστηριότητα, όσο και των υποψήφιων και ήδη υφιστάμενων επιχειρηματιών,  σε θέματα ψηφιακής επιχειρηματικότητας, ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται μέσα στην ψηφιακή οικονομία και την διεθνή αγορά.