Γεγονότα

Παρουσίαση Έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 "Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις"

Περιγραφή

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σας προσκαλεί στην παρουσίαση της Έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ “Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις”. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στο χώρο του Café “ILISSIA” του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, ώρα 19:00. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο.

Σκοπός της παρούσας Έκθεσης είναι η ανάδειξη και ανάλυση διαστάσεων του «ψηφιακού μετασχηματισμού» σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων. Το Μέρος Ι εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν στην ψηφιακή ωριμότητα και προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων, το βαθμό ενσωμάτωσης νέων ψηφιακών συστημάτων, τις αναδυόμενες ανάγκες σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και το επίπεδο επενδύσεων στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αποτυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για την ψηφιακή ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στο Μέρος ΙΙ, αποτυπώνεται ένα πολυπρισματικό αναλυτικό πλαίσιο κατανόησης των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών μέσω εξειδικευμένων ερευνητικών κειμένων, σε επίπεδο επιλεγμένων τομέων εφαρμογής (π.χ. ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα, γεωργική παραγωγή, μεταποίηση, κατασκευές) καθώς και σε συνάρτηση με σχετικές πτυχές, επιδράσεις και προεκτάσεις (π.χ. δομή απασχόλησης, δεξιότητες, χρηματοδότηση).

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί και μέσω live streaming: https://www.facebook.com/imegsevee/live/  καθώς και στο κανάλι της ΓΣΕΒΕΕ στο YouTube.   

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τη συστηματική παρακολούθηση και πρόγνωση αλλαγών του παραγωγικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» με κωδικό ΟΠΣ 5003864. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020».

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα παρουσίασης έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 “Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις”

18:45 – 19:00

Προσέλευση – εγγραφή 

19:00 – 19:10 Χαιρετισμός Προέδρου
  Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
19:10 – 19:30 Χαιρετισμοί επισήμων 
19:30 – 20:00 Παρουσίαση έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020
  Διονύσης Γράβαρης, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
  Αντώνης Αγγελάκης, Επιστημονικό στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
20:00 – 20:45 Παρεμβάσεις 
  Νίκος Παπαθανάσης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
  Λόης Λαμπριανίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τ.Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης
  Παναγιώτης Βλάχος, Εμπειρογνώμονας Δημόσιων Πολιτικών και Καινοτομίας, Γραμματέας Επικοινωνίας – Κίνημα Αλλαγής 
20:45 – 21:00 Συζήτηση 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

 

 

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA