Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Νέα διατροφικά πρότυπα» περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

  • Εκπαίδευση, φορείς, γαστρονομικός τουρισμός και κουζίνες του κόσμου.
  • Ασφάλεια τροφίμων, ορθές πρακτικές υγιεινής, συστήματα ποιότητας και νομοθεσία τροφίμων.
  • Συστατικά τροφίμων, εδέσματα υψηλής διατροφικής αξίας, ετικέτες τροφίμων και νέα τρόφιμα.
  • Τεχνοτροπίες και νέες τεχνολογίες μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής – εστιατορικής, αρχές διατροφής και διατροφικά πρότυπα.
  • Οργάνωση και πωλήσεις σε επιχειρήσεις εστίασης.

Σκοπός του υλικού είναι αρχικά να γίνει μια καταγραφή όλων αυτών των στοιχείων που σκιαγραφούν και πλαισιώνουν την έννοια της γαστρονομίας στην περιοχή της Ελλάδας, ώστε να τα γνωρίσουν οι επαγγελματίες της εστίασης, και κυρίως να γίνει ορθή παρουσίαση των διατροφικών προτύπων και υιοθέτησή τους από τις επιχειρήσεις εστίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για τη δημιουργία ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος, με μοχλό ανάπτυξης την προβολή αυτών των διατροφικών προτύπων.

Τα νέα διατροφικά πρότυπα επηρεάζονται από τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές κουζίνες. Η ελληνική γαστρονομία είχε πλήθος επιρροών, με αποκορύφωμα τη δημιουργία και θέσπιση από την UNESCO της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά του κόσμου. Οι παραλλαγές αρωμάτων από την Ανατολή και το Νότο δημιούργησαν κληρονομιά, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε ποικίλα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

NEWSLETTER

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας

SOCIAL MEDIA