Γεγονότα

Εκδήλωση ολοκλήρωσης προγράμματος «Small Scale Integration Project»

Περιγραφή

Την Τετάρτη 19/12/2018 πραγματοποιείται εκδήλωση στα Ιωάννινα με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Small Scale Integration Project».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του  έργου «Small Scale Integration Project», το οποίο υλοποιήθηκε από την οργάνωση INTERSOS σε συνεργασία με το Παράρτημα Ηπείρου του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και τον οργανισμό Second Tree με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τόσο οι γενικοί στόχοι του προγράμματος αλλά και ειδικότερα αποτελέσματα του, από την πορεία της υλοποίησης του.

Το έργο «Small Scale Integration Project» αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία η οποία περιλάμβανε εντατικά μαθήματα ελληνικών και επαγγελματική εκπαίδευση και είχε ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην αγορά εργασίας.

Οι επιμέρους στόχοι του έργου για το Παράρτημα Ηπείρου του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ήταν:

  • να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην κατάρτιση και να διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • να αυξήσει την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας καταπολεμώντας τα στερεότυπα σχετικά με τη μετανάστευση
  • να προωθήσει την ανάπτυξη οριζόντων δεξιοτήτων σε θέματα επιχειρηματικότητας και αγοράς εργασίας.

Θα χαρούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Du Lac στις 18:30 για να συζητήσουμε για τα αποτελέσματα του προγράμματος και για άλλες δράσεις που θα προάγουν τους σκοπούς του υλοποιημένου προγράμματος, καθώς και την αξία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και τους ίδιους τους φιλοξενούμενους πληθυσμούς.

Ομιλητές

Χρήστος Μπουκουβάλας

Υπεύθυνος Παραρτήματος Ηπείρου ΚΕΚ & ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Αλεξάνδρα Πέτση

Προϊσταμένη ΚΕΚ & ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου

Ευθύμιος Τρομπούκης

Project Manager Assistant INTERSOS

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA