Γεγονότα

Ημερίδα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ενηλίκων: Διαδρομές μάθησης και ευέλικτα προγράμματα

Περιγραφή

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αναβάθμιση των Δεξιοτήτων των Ενηλίκων: Διαδρομές Μάθησης και Ευέλικτα Προγράμματα» την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη.

H ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων» και της δράσης «EaSI BASIC: Οικοδομώντας Εναλλακτικά Καινοτομικά Σχήματα Δεξιοτήτων».

Το έργο «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων» υλοποιείται από το 2012 με Εθνικό Συντονιστή τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και  διανύει την 3η φάση υλοποίησής του (2017-2019).

Η Δράση EaSI-BASIC («Building Alternative Skills’ Innovative sChemes») υλοποιείται από τον Μάιο του 2018, κατόπιν πρωτοβουλίας και με συντονιστή τον ΟΑΕΔ και εταίρους την  ΓΓ ΕΕΚ & ΔΒΜ, το KANEΠ -ΓΣΕΕ και το IME- ΓΣΕΒΕΕ.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν:

  • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων  2017-2019 που περιλαμβάνει   e-learning – Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.
  • H Δράση EaSI –BASIC,  η παρουσίαση της οποίας περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των μελετών σχετικά με τη μεθοδολογία κατάρτισης ενηλίκων με χαμηλά προσόντα, τα εργαλεία διερεύνησης και αξιολόγησης δεξιοτήτων, τις ομάδες-στόχους της Δράσης,  καθώς και αναφορά στην πιλοτική εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος για την απόκτηση των βασικών δεξιοτήτων, που θα ξεκινήσει σύντομα.

Στην ημερίδα είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια η Lidia Salvatore, εκπρόσωπος του  CEDEFOP,  η οποία θα μιλήσει για  τις Διαδρομές Αναβάθμισης Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα την εξέλιξη και τις προκλήσεις που απαντώνται στην Ευρώπη.

Στο Στρογγυλό Τραπέζι, που θα κλείσει την ημερίδα, θα συνομιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Δ. Βεργίδης, Θ. Καραλής, Μ. Κουτούζης και Ν. Φωτόπουλος με θέμα την  αξιολόγηση αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων, εστιάζοντας στις προκλήσεις εφαρμογής τους.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της υπηρεσίας «Δίαυλος».

*Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας μέσω του συνδέσμου:  https://forms.gle/YJLqNWH251oAE9RZ6

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA