Νέα

Παρουσίαση εργαστηρίου «Christmas Sweets 2018» στο Εργαστήριο Γαστρονομίας από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας

Λίγο πριν την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και με αφορμή την καλύτερη προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου της ζαχαροπλαστικής διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών  σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ το πρώτο εργαστήριο με θέμα «Χριστουγεννιάτικα Γλυκά 2018» και τίτλο «Christmas Sweets 2018», την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.

Στο 1ο Master Class για το 2018  συμμετείχαν πάνω από 50 επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας και το περιεχόμενο του επικεντρωνόταν στην παρουσίαση τριών Χριστουγεννιάτικων γλυκών από έμπειρους σεφ ζαχαροπλαστικής (pastry chefs). Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα παρακάτω γλυκά ως νέες γευστικές προτάσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων 2018.

Από τον pastry chef κ. Ζουμή Δημήτρη παρουσιάστηκε μια Τάρτα με baked ganache σοκολάτας γάλακτος με κρέμα καρύδας. Ο pastry chef κ. Καρακίδης Φίλιππος παρουσίασε την τεχνική και τη συνταγή για ένα κορμό από ρόδι με ενέματα (coulis) από φρέσκα ρόδια και τραγανή βάση μπαχαρικών. Ενώ, το εργαστήρι έκλεισε με την παρουσίαση μιας τούρτας από τριπλή σοκολάτα (triple choco) με ενέματα (coulis) από πανακότα λευκής σοκολάτας, από τον pastry chef κ. Παυλάκη Χρήστο.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και τις νέες τεχνικές στην ζαχαροπλαστική τέχνη και να συζητήσουν με έμπειρους pastry chefs για τις τάσεις στην γαστρονομία και τις εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να εντάξουν στις προτάσεις και τις παρασκευές τους για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων Γιορτών.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Γαστρονομίας* το οποίο στεγάζεται στους  χώρους του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2018 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, η οποία ανέλαβε και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία  του.

Μπορείτε να βρείτε τις συνταγές και τους τρόπους εκτέλεσης των γλυκών που παρουσιάστηκαν στο εργαστήει αυτό  στην ιστοσελίδα της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας.

Οι επαγγελματίες και οι έμπειροι εισηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιανουάριο του 2019, για ένα νέο εργαστήριο, το περιεχόμενο και το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

*Σκοπός του Εργαστηρίου Γαστρονομίας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών, η υλοποίηση σεμιναρίων, παρουσιάσεων και Master Classes με ζαχαροπλάστες από την χώρα μας άλλα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η κατάκτηση υψηλού επίπεδου τεχνικής κατάρτισης στο χώρο των ζαχαροπλαστών. Το Εργαστήριο Γαστρονομίας διαθέτει σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος αποκτήθηκε με την ευγενική χορηγία συνεργατών και επαγγελματιών του χώρου του επισιτισμού.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA