Νέα

Ελληνογερμανική συνάντηση για τον κλάδο επισκευής αυτοκινήτων

Την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ οργάνωσε συνάντηση της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών Μηχανημάτων (EOBEAMM), μέλους της ΓΣΕΒΕΕ, και της Γερμανικής Ένωσης Εμπόρων και Επισκευαστών Αυτοκινήτων (ZDK) με σκοπό την πρώτη γνωριμία των φορέων και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο. 

Στη συνάντηση, η οποία κρίθηκε επιτυχής και πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή μορφή, από πλευράς ΕΟΒΕΑΜΜ μετείχαν οι κκ. Πρόεδρος, Αθανάσιος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Μακρής, και Νομικός Σύμβουλος, Ιωάννης Σκορίνης, και από πλευράς ZDK οι κκ. Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), Kurt Christian Scheel, Dominik Lutter και Alex Jan Erdmann, Στελέχη δημοσίων σχέσεων, με τη συμμετοχή και δύο επιστημονικών στελεχών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Οι συμμετέχοντες αρχικά παρουσίασαν τους φορείς τους και στη συνέχεια εξέθεσαν θέματα προτεραιότητας του κλάδου στις χώρες τους, όπως το ζήτημα του ασφαλιστικού φακέλου σε περίπτωση ατυχήματος και του νομοθετικού πλαισίου που το διέπει, θέματα ηλεκτροκίνησης, δεδομένων και ψηφιοποίησης, και κατάρτισης-πιστοποίησης, με σημαντική αναφορά και σε θεσμούς και υφιστάμενες και νέες πρωτοβουλίες εκπροσώπησης του κλάδου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βήματα και δράσεις ανταλλαγής απόψεων, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την απαρχή μιας ευρύτερης και ουσιαστικής συνεργασίας προς όφελος των ανεξάρτητων, πολύ μικρών, και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Κατόπιν τούτου και με σκοπό την αμφίδρομη ενημέρωση των δύο πλευρών επάνω στα θέματα που έχουν να κάνουν με τον ασφαλιστικό φάκελο, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί άμεσα μια συνάντησή τους είτε στις Βρυξέλλες είτε στην έδρα της ZDK, με την παρουσία του Προέδρου και μελών της Ένωσης στην ειδικότητα του επισκευαστή, φανοποιού-βαφέα αυτοκινήτου.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA