Γεγονότα

Εκδήλωση "100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα" στη Λάρισα

Περιγραφή

Τον Ιανουάριο του 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας συμπλήρωσε εκατό χρόνια παρουσίας και δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων, την ικανοποίηση των αναγκών, την παρουσίαση των θέσεων και την προώθηση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, και γενικότερα όλων των μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Εκατό χρόνια κατά τα οποία η χώρα μας έζησε νίκες και ήττες, επιτεύγματα και καταστροφές, πόλεμο και ειρήνη, πολιτικές και κοινωνικές αναστατώσεις και αλλαγές, περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και βαθιές κρίσεις. Εκατό χρόνια που ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από τρείς γενιές επιχειρηματικότητας στον νότο της Ευρώπης όπου ο ρόλος και η σημασία των μικρών επιχειρήσεων ήταν και παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση αυτής της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, προβήκαμε στην επίσημη ανακήρυξη του «2019» ως έτος εορτασμού των 100 χρόνων ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», στην Λάρισα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης θα παρουσιάσει το ετήσιο πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων και άλλες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικά στελέχη. Ειδικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους ιστορικούς Κώστα Παλούκη Διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δημήτρη Μπαχάρα ιστορικός στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου  1  και πιο συγκεκριμένα του ΠΕ5 «Συμπλήρωση, επέκταση και διαχείριση του ιστορικού αρχείου της ΓΣΕΒΕΕ»της πράξης «Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ» με κωδικό ΟΠΣ 5001290. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα
100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κουμάς”
18:30 – 19:00 Προσέλευση συμμετεχόντων
19:00 – 19:10 Καλωσόρισμα
Δημήτρης Παληογιάννης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Λάρισας
19:10 – 19:15 Προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ «Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας»
19:15 – 19:40 Χαιρετισμοί επισήμων
19:40 – 20:00 Ομιλία “100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Από το χθες στο αύριο” Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
20:00 – 20:15 Παρουσίαση “Δράσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ” Γιώργος Κουράσης, Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ
20:15 – 20:30 Εισήγηση “Διατρέχοντας την εκατονταετή ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ” Κώστας Παλούκης, Διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Κρήτης
20:30 – 20:45 Εισήγηση “Οι επαγγελματοβιοτέχνες απέναντι στις οικονομικές κρίσεις 1929-31, 1972-74”
Δημήτρης Μπαχάρας, ιστορικός ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ
20:45 – 21:00 Συζήτηση & Παρεμβάσεις
21:00  – 21:15 Απονομή αναμνηστικής πλακέτας σε προέδρους ή εκπροσώπους τοπικών Ομοσπονδιών

Την εκδήλωση συντονίζει ο κος Τρύφωνας Πλαστάρας, Υπεύθυνος Παραρτήματος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Ομιλητές

Κώστας Παλούκης

Διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Κρήτης

Δημήτρης Μπαχάρας

Ιστορικός ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA