Δημοσιεύσεις / Εκπαιδευτικά υλικά

Κατάρτιση υπευθύνων σχολικών κυλικείων

Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Κατάρτιση υπευθύνων σχολικών κυλικείων» περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

  • Βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του σχολικού κυλικείου.
  • Διαχείριση των πωλούμενων ειδών του σχολικού κυλικείου. Κανόνες υγιεινής κατά την αγορά, παραλαβή, διατήρηση, προετοιμασία, έκθεση και πώληση των τροφίμων.
  • Ατομική υγεία και υγιεινή των εργαζομένων.
  • Καθαριότητα και απολύμανση του κυλικείου και του εξοπλισμού.
  • Παρασκευή των προς διάθεση προϊόντων του σχολικού κυλικείου.
  • Εξυπηρέτηση των μαθητών, του προσωπικού και των επισκεπτών του σχολικού κυλικείου.
  • Προώθηση των πωλήσεων του σχολικού κυλικείου.

Το σχολείο θεωρείται διεθνώς ως ιδανικός χώρος και μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής. Το σχολικό κυλικείο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχολικού περιβάλλοντος, την κυριότερη πηγή διάθεσης τροφίμων στο σχολείο, γι’ αυτό και η διασφάλιση της παροχής υγιεινών τροφών επιτρέπει την ενίσχυση θετικών μηνυμάτων που πρέπει να δίδονται και στην τάξη.

Το παρόν υλικό απευθύνεται στους υπευθύνους των σχολικών κυλικείων που προμηθεύονται, διατηρούν, προετοιμάζουν και σερβίρουν τα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει αναλυτικά όλο τον τρόπο λειτουργίας του σχολικού κυλικείου, τα επιτρεπόμενα προς πώληση προϊόντα στα σχολικά κυλικεία, τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να ακολουθούνται από τον υπεύθυνο, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο επίπεδο υγιεινής των τροφίμων στο χώρο αυτό αλλά και τεχνικές προώθησης πωλήσεων που θα συμβάλουν στη μεγιστοποίηση των εσόδων του σχολικού κυλικείου.

NEWSLETTER

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας

SOCIAL MEDIA