Δημοσιεύσεις / Αναδημοσιεύσεις

ΜΜΕ προς G7: Θέστε τις ΜΜΕ στο επίκεντρο της ανάκαμψης

Οι οργανώσεις των ΜΜΕ δείχνουν το δρόμο για την επαύριον της πανδημίας

Βρυξέλλες, 07/06/2021 - Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 7 (G7) στις 11-13 Ιουνίου 2021, οι οργανώσεις ΜΜΕ της G7 καλούν τις κυβερνήσεις των ηγέτιδων χωρών παγκοσμίως να θέσουν τις ΜΜΕ στο επίκεντρο της ανάκαμψης. Στην κοινή δήλωση, αναφέρουμε τα κύρια αιτήματα και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση για συνεργασία και αντιμετώπιση των προκλήσεων των ΜΜΕ συλλογικά.

Κατά τη συμμετοχή μας στη συνάντηση των ΜΜΕ7, απαρτιζόμενης από φορείς μικρών επιχειρήσεων από τα έθνη της G7 και την ΕΕ, ανταλλάξαμε απόψεις για τα τρέχοντα αιτήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ και συμφωνήσαμε στην κοινή δήλωση. Οι «ΜΜΕ7» συμφώνησαν σε κοινή δήλωση, που ζητά την προτεραιοποίηση των μικρών επιχειρήσεων στα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης, τη στήριξή τους στη διαδικασία μείωσης των εκπομπών άνθρακα, την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, και την προάσπιση ενός φιλικού προς τις μικρές επιχειρήσεις πλαισίου διεθνών συναλλαγών.

«Οι Βιοτεχνίες και οι ΜΜΕ βρίσκονται στην καρδιά της οικονομίας και κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά της ανάπτυξης πολιτικής. Οι μικρές επιχειρήσεις δεσμεύονται να διαδραματίσουν το ρόλο τους στη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι περιβαλλοντικές πολιτικές θα πρέπει να ενδυναμώσουν και να δώσουν τη δυνατότητα στις μικρότερες επιχειρήσεις να κάνουν αυτό που χρειάζεται, λαμβάνοντας υπόψη την επενδυτική τους ικανότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της SMEunited, Alban Maggiar.

«Οι ΜΜΕ επλήγησαν τρομερά κατά την πανδημία. Ενώπιον της G7, τονίζουμε την ανάγκη οι κυβερνήσεις να τις στηρίξουν για να ενστερνιστούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και να αναλάβουν και να διευρύνουν περαιτέρω πρωτοβουλίες που βοηθούν τις μικρότερες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές», προσέθεσε ο Πρόεδρος Maggiar.

Εκπροσωπώντας ΜΜΕ σε σύνολο 30 χωρών, η SMEunited προσβλέπει να συμβάλει στο διάλογο και να αναλάβει δράση με τις κυβερνήσεις της G7 για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών συλλογικά.

Οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων σε όλη την G7. Οι ΜΜΕ7, που μαζί εκπροσωπούν 13 εκατομμύρια επιχειρήσεις διεθνώς, υποστηρίζουν ότι οι μικρότερες εταιρείες και οι ανεξάρτητοι έμποροι πρέπει να είναι «το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό» κατά την πρόοδο των συζητήσεων.

Κοινή δήλωση και υπογράφουσες οργανώσεις:

 https://www.smeunited.eu/publications/sme7-under-uks-presidency-of-the-g7-sets-out-agenda-for-small-business-crafts-and-the-global-recovery

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA