Νέα

Τελικό Συνέδριο Έργου Erasmus+ (KA2) “Mentorship Evaluation aNd Training in ORganisations for WBL at EU”

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (IME ΓΣΕΒΕΕ), ως Επικεφαλής Εταίρος του Erasmus +  έργου: “Mentorship Evaluation aNd Training in Organizations for WBL at EU” (#Mentor4WBL@EU), διοργάνωσε διαδικτυακά το Τελικό Συνέδριο του έργου την Δευτέρα, 18/01/21,  και ώρα 17:00 – 19:00.

Ο κύριος στόχος αυτού του Τελικού Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων (μέντορες προώθησης της μάθησης στον χώρο της εργασίας, ΜΜΕ, Πάροχοι ΕΕΚ, εκπαιδευόμενοι και κοινωνικοί εταίροι) σχετικά με τους στόχους του έργου, τις δραστηριότητες, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και επίσης η η διαβούλευση πάνω στα κύρια πνευματικά αποτελέσματα του έργου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην μορφή διαδικτυακού webinar μέσα από την πλατφόρμα ZOOM platform και την παρακολούθησαν 70 άτομα από Ελλάδα, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γερμανία και Σαουδική Αραβία, γεγονός που θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κοινωνικών Εταίρων  (ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, PIMEC), Συμβούλων Επιχειρήσεων, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΚ και ΕΠΑΣ.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες βρήκαν το έργο # Mentor4WBL@EU πολύ ενδιαφέρον και πιθανότατα πολύ χρήσιμο για τις ομάδες – στόχοι του έργου (Πάροχοι ΕΕΚ, Κοινωνικοί Εταίροι & Επιμελητήρια, Εθνικές Αρχές κ.λπ.). Επίσης, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αναπτυχθέν σύστημα πιστοποίησης, το διαδικτυακό μάθημα και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής πιστοποίησης για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των ενδιαφερομένων ως Μεντόρων προώθησης της μάθησης στον χώρο της εργασίας.

Συμπερασματικά, η συμβολή του έργου # Mentor4WBL @ EU στην προώθηση της επαγγελματοποίησης των  Μεντόρων προώθησης της μάθησης στον χώρο της εργασίας είναι πολύ σημαντική, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη θεσμοθέτηση του Mentoring ως μια καινοτόμο και αποτελεσματική μορφή μάθησης για μαθητευόμενους και τους ασκούμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εταιρικό σχήμα του έργου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για τα πολύτιμα σχόλιά τους κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA