Νέα

Εκδήλωση στην Πάτρα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο της (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ), οργανώνουν στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στις 19:00, εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Τα εκατό χρόνια λειτουργίας της ΓΣΕΒΕΕ ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από τρεις γενιές επιχειρηματικότητας στο νότο της Ευρώπης, όπου ο ρόλος και η σημασία των μικρών επιχειρήσεων ήταν και παραμένει ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικός για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στο εορταστικό κομμάτι, αλλά αποτελεί μια διπλή ευκαιρία αναστοχασμού αφενός της πορείας της Συνομοσπονδίας και αναζήτησης προοπτικών, προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τα θέματα που ενδιαφέρουν τις μικρές επιχειρήσεις, το μέλλον του συνδικαλισμού και το ρόλο των επαγγελματιών στη σύγχρονη εποχή, αφετέρου είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη της σημαντικής τοπικής ιστορίας της επιχειρηματικότητας και της συνδικαλιστικής δράσης των ΕΒΕ στην Αχαΐα και ειδικότερα στην Πάτρα ως ένα κέντρο ιστορικής σημασίας για την επιχειρηματική πραγματικότητα του τόπου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης, θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες εορτασμού των 100 χρόνων. Σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.

Ειδικές εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ιστορικούς. Ο Κώστας Κατσούδας, συγγραφέας του βιβλίου «Η ΓΣΕΒΕΕ στον 20ό αιώνα» και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Διατρέχοντας την εκατονταετή ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ» και ο υποψήφιος διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ασημάκης Παλαιολόγος  θα κάνει εισήγηση με θέμα: «Η διαμάχη για την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων 1974-1999».

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου  1  και πιο συγκεκριμένα του ΠΕ5 «Συμπλήρωση, επέκταση και διαχείριση του ιστορικού αρχείου της ΓΣΕΒΕΕ»της πράξης «Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ» με κωδικό ΟΠΣ 5001290. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA