Νέα

Πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαρουσίου στο σύγχρονο Εργαστήριο Γαστρονομίας της ΓΣΕΒΕΕ

Στο σύγχρονο Εργαστήριο Γαστρονομίας που φιλοξενείται στους εκπαιδευτικούς χώρους του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ξεκίνησε ένας κύκλος εργαστηριακών μαθημάτων με περιεχόμενο την ζαχαροπλαστική τέχνη για τους σπουδαστές του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Αμαρουσίου (Δ.Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου) από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και θα διαρκέσει για ένα μαθητικό εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, το μάθημα παρακολουθούν συνολικά 33 σπουδαστές δύο τμημάτων που υπάγονται στο Γ’ εξάμηνο της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» και αφορούν την χρονική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οδηγού σπουδών της  ειδικότητας.

Η φιλοξενία των σπουδαστών πραγματοποιείται με τη θετική ανταπόκριση της ΓΣΕΒΕΕ στο αίτημα του Δ.Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου για τη δωρεάν παραχώρηση του νεοσύστατου Εργαστήριου Γαστρονομίας,.

Το Εργαστήριο Γαστρονομίας εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2018. Το Εργαστήριο Γαστρονομίας αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας με σκοπό την υλοποίηση ειδικών εργαστηριακών εργαστηρίων και σεμιναρίων προς τους επαγγελματίες και τους σπουδαστές στο αντικείμενο της ζαχαροπλαστικής.

Η παραχώρηση του Εργαστηρίου Γαστρονομίας έγινε με γνώμονα την ανάγκη για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και ειδικότερα της τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης, η οποία και αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ΓΣΕΒΕΕ όσο και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας. Επιπλέον, η συμβολή του Εργαστηρίου στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου των νέων ζαχαροπλαστών είναι σημαντική, καθότι αποτελεί το μέσο για την πλήρη κατάρτιση νέων επαγγελματιών ζαχαροπλαστών, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στη αγορά εργασίας.

Το Εργαστήριο Γαστρονομίας διαθέτει σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος αποκτήθηκε με την ευγενική χορηγία συνεργατών και επαγγελματιών του χώρου του επισιτισμού, ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου χώρου εργασίας των κλάδων καθώς και στις προσδοκίες των σπουδαστών. Η εμπειρία και πρακτική των σπουδαστών σε ένα τέτοιο χώρο προσδίδει μια προστιθέμενη αξία στο επίπεδο της κατάρτισης τους.

Εκπαιδευτής των δύο τμημάτων είναι ο κ. Λασκαρίδης Σωτήριος, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και μέλος της συντακτικής ομάδας του οδηγού σπουδών της ειδικότητας. Τα δύο τμήματα υλοποιούνται κάθε Παρασκευή από τις 15.00 – 18.00 και από τις 18.00 – 21.00 αντίστοιχα.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA