Νέα

Πρεμιέρα ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ισνάφ» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ

Την ιστορία του δικού της «Σιναφιού» αλλά και την ιστορία της χώρας είχε την ευκαιρία να δει να ξεδιπλώνεται μπροστά στην οθόνη του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝ της Θεσσαλονίκης, χθες ημέρα Τετάρτη 4/9/2019, η ΓΣΕΒΕΕ και ένα πλήθος κόσμου επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων αλλά και επίσημων καλεσμένων, όπου έγινε η επίσημη πρεμιέρα του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ισνάφ: Η ιστορία μας είναι η ιστορία της χώρας μας».

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας. Πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη και άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας παραβρέθηκαν στην προβολή του, τιμώντας με την παρουσία τους την προσπάθεια ανάδειξης της εκατονατετούς δράσης της συνομοσπονδίας, αλλά αποδίδοντας και φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην συγκρότηση της χώρας και της μετατροπής της σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο μια διαδρομή των επαγγελματικών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, αλλά ένα παράλληλο ταξίδι στην ιστορία της χώρας. Η ονομασία του ιστορικού αυτού ντοκιμαντέρ «Ισνάφ», είναι μια λέξη, που δηλώνει τον κύκλο των ομοτέχνων, των ανθρώπων δηλαδή που ασχολούνται με την ίδια τέχνη ή το ίδιο επάγγελμα, αλλιώς το σινάφι, η συντεχνία, η  ένωση.

Η πρεμιέρα του ιστορικού ντοκιμαντέρ είναι μια από τις δράσεις εορτασμού της ΓΣΕΒΕΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Το ντοκιμαντέρ προγραμματίζεται να προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 θα παρουσιαστεί η έκθεση τεκμηρίων και ένα επιστημονικό συνέδριο, στο οποίο θα αναδειχθούν σημαντικές πλευρές της εκατονταετούς δράσης της.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA