Νέα

4 επιχειρήσεις σε επιχειρηματική αποστολή που οργάνωσε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Βόννη

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΕΝ Enterprise Europe Network και σε  συνέχεια μιας πρώτης γνωριμίας που προηγήθηκε μεταξύ της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών Μηχανημάτων (EOBEAMM), μέλους της ΓΣΕΒΕΕ, και της Γερμανικής Ένωσης Εμπόρων και Επισκευαστών Αυτοκινήτων (ZDK) μέσω τηλεδιάσκεψης, 4 επιχειρήσεις - μέλη της ΕΟΒΕΑΜΜ, μετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας,  που πραγματοποιήθηκε στην Βόννη την 25η & 26η Απριλίου του 2023. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην Ακαδημία Εκπαίδευσης της ZDK, παρουσία Γερμανών επιχειρηματιών του κλάδου.

Αναλυτικότερα, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, αρχικά, δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο των επισκευαστών αυτοκινήτου προκειμένου να διοργανωθεί επιχειρηματική επίσκεψη ώστε να ενημερωθούν εκτενέστερα για τις προϋποθέσεις και διαδικασίες που αναφέρονται στο «Φόρουμ για την πρόσβαση σε σχετικές με την ασφάλεια πληροφορίες επισκευής και συντήρησης (RMI) οχημάτων» ή «SERMI», όπως υιοθετείται από τον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) 2021/1244 της Επιτροπής, για την τροποποίηση του παραρτήματος X του κανονισμού (ΕΕ) 2018/858 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα το SERMI παρακολουθεί σε όλα τα κράτη μέλη, την εφαρμογή της διαδικασίας διαπίστευσης των ανεξάρτητων και εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Οχημάτων (συνεργείων) στις διαδικτυακές πύλες των κατασκευαστών.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης θα ήταν και η πρακτική εφαρμογή του Συστήματος SERMI, με παράλληλους στόχους, την μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, την εξοικείωση των ελληνικών επιχειρήσεων με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα και τις πρακτικές του κλάδου και τέλος τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

 Κατόπιν του ενδιαφέροντος συμμετοχής τεσσάρων (4) επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε τελικώς η επιχειρηματική επίσκεψη στη Βόννη, συνοδεία του επιστημονικού στελέχους και project manager του ΕΕΝ για το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ηλία Γεωργόπουλου. H πρώτη μέρα της επίσκεψης είχε θεωρητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Παρουσιάστηκε στους επιχειρηματίες ένας πλήρης οδηγός των θεμάτων που περιλαμβάνονται στον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό 1244/2021 της Ε.Ε. (τροποποίηση του 858/2018 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφορούν την τυποποιημένη πρόσβαση στις πληροφορίες του ενσωματωμένου στο όχημα συστήματος διάγνωσης και τις πληροφορίες επισκευής και συντήρησης του οχήματος), καθώς και των απαιτήσεων και των διαδικασιών για την πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλεια των οχημάτων. Οι επιχειρηματίες με τη συμβολή του κ. Γεωργόπουλου, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν πολλές ερωτήσεις στους Γερμανούς ομολόγους τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες πάνω στο υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων στις δύο χώρες.

Η δεύτερη ημέρα αφορούσε αποκλειστικά την πρακτική εφαρμογή των προϋποθέσεων και διαδικασιών του συστήματος διαπίστευσης της Ένωσης Φορέων SERMΙ. Μέσω ξενάγησης και επίδειξης σε αντίστοιχη επιχείρηση (ανεξάρτητο συνεργείο) στην περιοχή της Βόννης των συστημάτων και της σχετικής πλατφόρμας, οι επιχειρηματίες εξασκήθηκαν σε πραγματικές συνθήκες συνεργείου πάνω στις επερχόμενες αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητα στην εργασία του κλάδου, από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Το  ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης αυτής επιχειρηματικής επίσκεψης,  δεσμεύεται για την υποστήριξη αναλόγων δράσεων στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, με δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου Enterprise Europe Network, σκοπεύει να ενισχύσει τη λειτουργία ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων του κλάδου της αυτοκίνησης, μέσω της διάχυσης της παραγόμενης γνώσης που ήρθε ως αποτέλεσμα αυτού του εποικοδομητικού διημέρου.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA