Νέα

Ανταλλαγή γνώσης και ουσιαστική σύνδεση με τις κοινότητες της καινοτομίας

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas για την περίοδο 2022-2025.

Στο ΙΤΕ, στην καρδιά της τεχνολογικής καινοτομίας στην Κρήτη, και στο H2B HUB η ελληνική κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas συζήτησε την πρόοδο του έργου ΕΕΝ 2025 το διήμερο 16-17 Μαΐου 2024.

Η 5η συνάντηση της κοινοπραξίας για την περίοδο 2022-2025 οργανώθηκε με επιτυχία από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε ένα περιβάλλον ανταλλαγής γνώσης και αμοιβαίας κατανόησης και υποστήριξης. 

Τα στελέχη του Δικτύου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία και είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν ουσιαστικά με μέλη της τοπικής κοινότητας της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η ενδυνάμωση των γυναικών στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, μεθοδολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, η χρήση των πλέον διαδεδομένων εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης για την αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και ο ρόλος των συστάδων καινοτομίας έδωσαν τον τόνο της συνάντησης.

Τις εργασίες παρακολούθησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλη της κοινοπραξίας και του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Η πρώτη ημέρα των εργασιών ξεκίνησε με ενημερώσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Mariella Masselink, Επικεφαλής της Μονάδας D.2. της DG GROW - Industrial Forum, Alliances, Clusters, μίλησε εξ αποστάσεως, ενώ η Natalia Martínez Páramo, Επικεφαλής της Μονάδας SMP/SME Pillar της EISMEA - Internal Market and Support to Standardisation, ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις, τονίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφορίας με θεσμούς και πρωτοβουλίες του συστήματος καινοτομίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA