Νέα

Διεθνές Συμπόσιο της EVTA ”Αντικρουόμενες αλήθειες: Επαγγελματική Εκπαίδευση & κατάρτιση σε ένα αντικρουόμενο κόσμο."

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 το διήμερο Διεθνές Συμπόσιο της EVTA με θέμα: Αντικρουόμενες αλήθειες: Επαγγελματική Εκπαίδευση & κατάρτιση σε ένα αντικρουόμενο κόσμο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η μέρα, Τετάρτη, 31/05/2023 στις εγκαταστάσεις του CEDEFOP ξεκινώντας με την ετήσια Γενική Συνέλευση της EVTA και ολοκληρώθηκε τη 2η μέρα, Πέμπτη, 01/06/2023, με την πραγματοποίηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μιας σειράς εκδηλώσεων δικτύωσης  & συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης που αφορούν τρέχοντα θέματα πολιτικών και καλών πρακτικών επαγγελματικής κατάρτισης.

Στα πλαίσια της 2ης ημέρας, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχε στη θεματική συζήτηση με τίτλο «Best Practices and Tools showcase”, παρουσιάζοντας το έργο ENTRnet.

Το έργο ENTRNET ενθαρρύνει τη Ίδρυση Εθνικών Δικτύων Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία, προκειμένου να βελτιώσουν την ικανότητά τους να παρέχουν σε όλους τους νέους ενήλικες εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, ο κύριος στόχος του είναι να προωθήσει την ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ των φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων και των εθνικών τους δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.entrnet.eu

Πιο συγκεκριμένα, το έργο ENTRnet υποστηρίζει την ανάπτυξη Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την προώθηση της δικτύωσης μεταξύ φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το έργο επιτρέπει την ανάπτυξη 6 ενοτήτων e-learning στον τομέα της επιχειρηματικότητας (συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, ψηφιακή επιχειρηματικότητα, νεανική επιχειρηματικότητα, ενδοεπιχειρηματικότητα, καινοτόμος επιχειρηματικότητα, πράσινη επιχειρηματικότητα).

Με βάση τα παραπάνω, κύριος στόχος της συμμετοχής στη συζήτηση, ήταν η παρουσίαση των στόχων του έργου, του Ελληνικού Δικτύου Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πεδίο της Επιχειρηματικότητας και της Πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης. Το έργο παρουσίασε η κ. Δανάη Τσαντήλα, στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)  ενώ την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παρουσίασε ο κ. Stefano Tirati, εκπροσωπώντας το φορέα Learning Digital (LD), ο οποίος ανήκει στο διακρατικό σχήμα του έργου.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA