Νέα

Έργο SMILES: Συμπέρασμα και συστάσεις πολιτικής

Κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων, συζητήσεων και σεμιναρίων που διεξήχθησαν άλλα δια ζώσης και άλλα εξ αποστάσεως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Smiles, υπό την αιγίδα και επίβλεψη της SME United. Εκ μέρους της Ελλάδας η συμμετοχή του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση του διαλόγου στο πλαίσιο της Ευρώπης. Αντικείμενο του έργο ήταν η παρακολούθηση της συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων και δη των οργανώσεων των μικρομεσαίων στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Η εμπειρία που συγκεντρώθηκε ήταν πλούσια και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν συνέβαλαν ώστε η συμμετοχή των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο να πάψει να είναι κενό γράμμα και να υλοποιηθεί κατά πώς προβλέπεται από τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταστάλαγμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι το κείμενο "Συμπέρασμα και συστάσεις πολιτικής" που αποτυπώνει την κατάσταση και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για κάθε χώρα, ώστε να ενδυναμωθεί η παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα προτείνεται: Η κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτεί περισσότερο όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες προς τις ΜΜΕ, με ειδικές εκθέσεις για την αναλυτική χορήγηση των κεφαλαίων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαρθρώσει καλύτερα τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και να τους εμπλέξει στην εφαρμογή και παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Σχετικά αρχεία:

 

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA