Νέα

Ημέρα δημοσιότητας στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου «Agrofficiency»

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) διοργάνωσε την Κυριακή 03/04/2022 ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Δημοσιότητας για τις Επιχειρήσεις της Αγροδιατροφικής Αλυσίδας», ως παράλληλη εκδήλωση της έκθεσης DETROP BOUTIQUE 2022.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της  Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Αγροδιατροφικό Κλάδο μέσω της προώθησης της Κυκλικής Οικονομίας», και ακρώνυμο: «AGROFFICIENCY», στο οποίο συμμετέχει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ως εταίρος, και το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-20» και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Ο κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά και του ευρύτερου κοινού,  επί των στόχων, δράσεων, και αναμενόμενων αποτελεσμάτων του έργου AGROFFICIENCY.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από το εταιρικό σχήμα, και συγκεκριμένα από τον κ. Δημήτριο Βαργιάμη, Α’ Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ως εκπρόσωπο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τον κ. Αναστάσιο Καπνοπώλη,  Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλή Εταίρου του Έργου, τον καθ. Δημήτριο Βλάχο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδας, τον κ. Hristo Stoitsov, εκπρόσωπο του Περιφερειακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Blagoevgrad, και της κ. Maya Dimitrova, εκπροσώπου του Cluster Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από την Βουλγαρία.

Όπως παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το έργο AGROFFICIENCY στοχεύει  να προσφέρει ολιστική υποστήριξη με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αγροδιατροφικές ΜΜΕ στη Διασυνοριακή Περιοχή, μέσω της ίδρυσης ενός Κέντρου Επιχειρηματικής Υποστήριξης. Το εν λόγω Κέντρο φιλοδοξεί να  εξοπλίσει τις επιχειρήσεις με όλες τις θεμελιώδεις γνώσεις και επιχειρηματικά εργαλεία, μέσω της ενσωμάτωσης πρακτικών της κυκλικής οικονομίας και σύγχρονων συστημάτων Logistics, ώστε να γίνουν περισσότερα καινοτόμες και ανταγωνιστικές.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με γραπτό του μήνυμα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, και η Αγγελική Μπουζιάνη, Προισταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Ακολούθως, οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κώστας Κιλτίδης, τόνισαν το έλλειμμα εξωστρέφειας και  ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την μεγάλη πλειοψηφία των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Βουλγαρίας παρά την ύπαρξη πληθώρας αγροδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ενώ, ο Γεν. Διευθυντής του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, Δρ. Χρήστος Γεωργίου, σχολίασε ότι είμαστε ακόμα πολύ πίσω σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση επίσης τοποθετήθηκαν και ο κ. Παπαργύρης Ιωάννης, εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ενημερώνοντας το κοινό ότι η ΟΚΕ αποφάσισε να ετοιμάσει σχετική γνώμη για την εξέλιξη του αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα, και η Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, εκπρόσωπο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων συμβουλευτικών εργαλείων υποστήριξης της πράσινης επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Συμπερασματικά η εκδήλωσε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν δια ζώσης και μέσω του διαδικτύου πολλοί εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλη την αγροδιατροφική εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και εκπρόσωποι των  κοινωνικών εταίρων, της επιμελητηριακής κοινότητας, εκπαιδευτικών φορέων, και απλοί πολίτες.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA