Νέα

Περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) με τίτλο ADULT EDUCATION Critical Issues / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Κριτικά Θέματα

Δημοσιεύθηκε το πρώτο τεύχος του νέου, ανοιχτής πρόσβασης, περιοδικού της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ)  με τίτλο ADULT EDUCATION Critical Issues / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Κριτικά Θέματα Το περιοδικό επικεντρώνεται στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ο βασικός όρος Critical Issues αντανακλά τον στρατηγικό στόχο να αναπτυχθεί κριτικός διάλογος μεταξύ εκπαιδευτών ενηλίκων για κρίσιμα ζητήματα που αμφισβητούν τις στερεότυπες αντιλήψεις, καθώς και για ερωτήματα, που μπορεί να παραμένουν ανοιχτά δεδομένης της αμφίθυμης, αμφιλεγόμενης, παραμελημένης ή και παρεξηγημένης προσέγγισής τους στη βιβλιογραφία. Έτσι, το περιοδικό θα συμβάλει στην προώθηση ιδεών και αρχών της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με έμφαση στον κριτικό προβληματισμό και στη μάθηση για την αλλαγή.

Στόχος είναι το περιεχόμενο του περιοδικού να διαχέεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους ερευνητές και εκπαιδευτές. Εκτιμάται ότι,  μέσα από την προσέλκυση υψηλού επιπέδου άρθρων από όλο τον κόσμο, αυξάνεται η διεθνής αναγνωρισιμότητα των συγγραφέων και του έργου τους στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με έμφαση στα «κριτικά θέματα», όρο που σηματοδοτεί:

  • επαναπροσδιορισμό ή κριτική αποτίμηση προβληματικών θεωρήσεων, θεωρητικών προσεγγίσεων ή κοινωνικών φαινόμενων
  • αμφισβήτηση αντιλήψεων ή πρακτικών που εκλαμβάνονται ως δεδομένες
  • διερεύνηση ποικίλων, διαφορετικών, εναλλακτικών, αμφιλεγόμενων ή αντιτιθέμενων θεωρήσεων
  • διερεύνηση παραγνωρισμένων ή υποτιμημένων θεωρήσεων που είναι ωστόσο ενδιαφέρουσες και προκλητικές

Το περιοδικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), μια εθνική πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών της υπηρεσίας ePublishing, που φιλοξενεί (μεταξύ άλλων) ηλεκτρονικά περιοδικά, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της επιστημονικής κοινότητας και τη διεθνή προβολή των ακαδημαϊκών εκδοτών (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικές εταιρείες). Φιλοξενεί υψηλής ποιότητας περιοδικά και προσφέρει ένα ενιαίο περιβάλλον έκδοσης και ανοικτής πρόσβασης σε έγκριτο περιεχόμενο, ενισχύοντας την ακαδημαϊκή επικοινωνία και την ερευνητική δραστηριότητα, κυρίως στον κλάδο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. (Για πληροφορίες επισκεφτείτε το https://ejournals.epublishing.ekt.gr/)

Στη διεύθυνση https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/aeci/  θα βρείτε το πρώτο τεύχος (Τομ. 1, τευχ.1, 2021) με ενδιαφέροντα άρθρα, άλλα στα αγγλικά και άλλα στα ελληνικά, καθώς το περιοδικό είναι δίγλωσσο.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA