Νέα

Πρόσκληση στην Παρουσίαση Βιβλίου “Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων”

H Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων» σε επιμέλεια των Θανάση Καραλή και Πάρη Λιντζέρη, που εκδόθηκε από την ΕΕΕΕ στο τέλος του 2022. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, ώρες 19.00-20.30 στο Myrtillo Cafe [Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Πρώην ΚΑΠΑΨ), Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, μέσα στο πάρκο, (χάρτης).

Η ηλεκτρονική έκδοση του Λεξικού διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της ΕΕΕΕ. Η έκδοση είναι αποτέλεσμα της συμβολής και συνεργασίας 40 συγγραφέων, Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών/τριών και επαγγελματιών του πεδίου της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Αποτελεί το πρώτο λεξικό όρων της εκπαίδευσης ενηλίκων που γράφτηκε εξ αρχής στη ελληνική γλώσσα με αναφορές και παραδείγματα που παραπέμπουν στις εμπειρίες των εκπαιδευτών ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει αφενός 55 θεματικά λήμματα αναφορικά με βασικές έννοιες και όρους της εκπαίδευσης ενηλίκων και αφετέρου παρουσίαση του έργου και των κύριων ιδεών 16 διακεκριμένων στοχαστών του πεδίου. Περιλαμβάνει, επίσης, πρόλογο του Προέδρου της ΕΕΕΕ κ. Αλέξη Κόκκου, εισαγωγή των επιμελητών και σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων.

Στην εκδήλωση θα κάνουν σύντομες παρεμβάσεις οι επιμελητές της έκδοσης, ο πρόεδρος της ΕΕΕΕ και κάποιοι/ες από τους συγγραφείς των λημμάτων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες με εστίαση στη χρησιμότητα και τις προοπτικές περαιτέρω συμπλήρωσης, καθώς  και δυνητικής αξιοποίησης του Λεξικού στις σπουδές, στην επιμόρφωση, αλλά και στην πρακτική της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Θα ακολουθήσει μπουφές με κρασί και μεζεδάκια. Καθώς η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, για τη συμμετοχή σας συμπληρώνετε υποχρεωτικά τη φόρμα εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA