Νέα

Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για άτομα με αναπηρία στην Θεσσαλονίκη

Το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) συνδιοργάνωσε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στις εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη, 9 & 11/10/2023, δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις.

Σκοπός των δύο αυτών εκδηλώσεων ήταν η άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο χώρο της εργασίας, η κατανόηση των απαιτήσεων του σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, η κατανόηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι διαφορετικές κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και η ανάδειξη τρόπων άρσης τους, η παρουσίαση τρόπων ένταξης της διάστασης της αναπηρίας, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ, που παρουσίασαν αναλυτικά τα θέματα της εκδήλωσης, εργοδοτικών φορέων και μικρών επιχειρήσεων που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και αναπηρικών οργανώσεων.

Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές, καταθέτοντας τις απόψεις της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και τις προσωπικές τους εμπειρίες, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Παύλος Αραβίδης, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ. Ελένη Τεζαψίδου, ο Υπεύθυνος και ο Προϊστάμενος του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ. Μακάριος Παπαδόπουλος και κ. Βασίλης Σιωμάδης, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ από διάφορους κλάδους απασχόλησης καθώς και λοιπά στελέχη του Παραρτήματος ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Το βασικό μήνυμα των εκδηλώσεων αυτών είναι ότι η ΓΣΕΒΕΕ ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος υποστηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία, στο επιχειρείν και γενικότερα στη δυνατότητα να ζουν από απασχόληση που επιλέγουν ελεύθερα ή είναι αποδεκτή σε μια αγορά εργασίας και σε ένα εργασιακό περιβάλλον που είναι ανοικτό, συμπεριληπτικό και προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία.

Τέλος, συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι απαιτείται η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΑμεΑ σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με την από κοινού σχεδίαση και κατάθεση προτάσεων προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-27.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA