Δημοσιεύσεις / Αναδημοσιεύσεις

Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων

H Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) δημοσίευσε τον Δεκέμβριο 2022 το «Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων» σε επιμέλεια των Θανάση Καραλή και Πάρη Λιντζέρη.

Το βιβλίο περιλαμβάνει αφενός 55 θεματικά λήμματα αναφορικά με βασικές έννοιες και όρους της εκπαίδευσης ενηλίκων και αφετέρου παρουσίαση του έργου και των κύριων ιδεών 16 διακεκριμένων στοχαστών του πεδίου. Περιλαμβάνει, επίσης, πρόλογο του Προέδρου της ΕΕΕΕ κ. Αλέξη Κόκκου, εισαγωγή των επιμελητών και σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων.

Η έκδοση είναι αποτέλεσμα της συμβολής και συνεργασίας 40 συγγραφέων, Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών/τριών και επαγγελματιών του πεδίου της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Αποτελεί το πρώτο λεξικό όρων της εκπαίδευσης ενηλίκων που γράφτηκε εξ αρχής στη ελληνική γλώσσα με αναφορές και παραδείγματα που παραπέμπουν στις εμπειρίες των εκπαιδευτών ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Η ηλεκτρονική έκδοση του Λεξικού διατίθεται δωρεάν από τις ιστοσελίδες της ΕΕΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA