Νέα

Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) - Κατευθυντήριες οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων [Δ/νση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας] σε συνεργασία με το ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), δημοσίευσε έντυπο με κατευθυντήριες οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους σχετικά με τον Κορωνοϊό (SARS-CoV-2).

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίζονται σε αντίστοιχες οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και τις προβλέψεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Ο σκοπός αυτών των οδηγιών είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό-2019 SARS-CoV-2 σε εργασιακούς χώρους εν γένει, με την επιφύλαξη ειδικότερων προβλέψεων για συγκεκριμένα περιβάλλοντα εργασίας (π.χ. νοσοκομεία).

Για να δείτε το έντυπο πατήστε εδώ: Υπουργείο Εργασίας - ΕΛΙΝΥΑΕ - Κατευθυντήριες Οδηγίες – Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)_12.03.2020

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA