Νέα

Διακρατική συνάντηση αναφορικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση βιώσιμων επαγγελματικών σταδιοδρομιών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου η 1η εναρκτήρια συνάντηση (kick off meeting) του ευρωπαϊκού προγράμματος «TechCMS Technology Enhanced Career Management Skills - TechCMS Project» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Erasmus plus, KA3 Looking Forward Cooperation Projects.  Η συνάντηση έγινε στην πόλη Έμπολι της Ιταλίας* (περιφέρεια Τοσκάνης).  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των επιμέρους δράσεων του προγράμματος και ο προσδιορισμός των όρων ποιότητας των παραδοτέων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα TechCMS αποσκοπεί στην ανάπτυξη και παράδοση ενός καινοτόμου Εικονικού Κέντρου (virtual) Επαγγελματικής Κατάρτισης Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης μέσω ενός on line εργαλείου αυτο-αξιολόγησης, με στόχο την   στη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας τους μέσω των αρχών του Career Management Skills (CMS), δηλαδή των δεξιοτήτων διαχείρισης της καριέρας / σταδιοδρομίας. Το πρόγραμμα TechCMS απευθύνεται άμεσα στην Προτεραιότητα 3 (ΚΑ 3) – «Προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το TechCMS φιλοδοξεί να αναπτύξει καινοτόμες υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και καινοτόμα εργαλεία διαχείρισης σταδιοδρομίας για ιδιώτες και οργανισμούς και να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από τα άτομα (εργαζόμενοι και άνεργοι) όσο και από φορείς που ασχολούνται με την παροχή συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και υπηρεσιών μάθησης.

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ως εταίρος, έχοντας αναλάβει, ανάμεσα σε άλλα και την υλοποίηση του συνόλου των ερευνών, που αποτελούν βασικό στάδιο για την υλοποίηση όλων των άλλων φάσεων του έργου. Στη σύμπραξη συμμετέχουν από την Ιταλία οι φορείς ASEV, που είναι και ο συντονιστής του έργου, και ο IAL MARCHE. Από την Ελλάδα, εκτός από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η εταιρεία SKYBRIDGE και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ από την Κύπρο συμμετέχει η EACG, η εταιρεία Zewelepe και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου.

 

*Η συνάντηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον ASEV στα κτήριά του που αποτελούν ιστορικό χώρο για την πόλη του Έμπολι. Όπως ανέφερε η Eleonora Caponi, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ASEV και συντονίστρια του προγράμματος και της συνάντησης, η ιστορία του συγκεκριμένου κτηρίου, εναπομείναν τμήμα του παλιού εργοστασίου γυαλιού, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1943 πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που προκάλεσε ένα αντίστοιχο κύμα απεργιών σε όλη την περιφέρεια της Τοσκάνης. Το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι θεώρησε ότι η απεργία στρεφόταν ως επί τω πλείστον εναντίον του, έχοντας πολιτικά κίνητρα. Το σύνολο των εργατών συνελήφθησαν (ανάμεσα τους και πολλά νεαρά άτομα 12 – 14 ετών) και στάλθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας Μπράιτεναου (Breitenau). Μόλις δύο άτομα επέστρεψαν στο Έμπολι ζωντανά από το συγκεκριμένο στρατόπεδο μετά το τέλος του πολέμου.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA