Νέα

Η ΓΣΕΒΕΕ στην Αντιπροεδρία της SMEunited

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες, έγιναν εκλογές στην SMEunited, στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και Προεδρείου. Εξελέγη ο κ. Alban Maggiar ο οποίος θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 την Προεδρία, και σε θέσεις Αντιπροέδρων ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και από την ΕΣΕΕ ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης.

Τόσο ο κ. Alban Maggiar, όσο και η απερχόμενη Πρόεδρος, κ. Ulrike Rabmer-Koller, έδωσαν έμφαση στη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική ΜΜΕ η οποία έχει εξαγγελθεί από την νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, κατόπιν αιτημάτων της, όπως και στα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης και του οικολογικού προσανατολισμού των ΜΜΕ.

Κοινός παρανομαστής είναι να λαμβάνονται υπόψη τα 24 εκατ. ΜΜΕ στην Ευρώπη, που αποτελούν το θεμέλιο της οικονομίας και της κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολιτικές προσαρμοσμένες στο μέγεθος, στις προκλήσεις, και στις ανάγκες τους, με στόχο να καταστεί η Ευρώπη ένας καλύτερος τόπος για όλους.

Η SMEunited (πρώην UEAPME), στην οποία η ΓΣΕΒΕΕ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος. Έχει περίπου 70 οργανώσεις μέλη (εθνικές διαεπαγγελματικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, Ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜΜΕ, συνεργαζόμενα μέλη) από περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA