Νέα

Κεντρική εκδήλωση ΓΣΕΒΕΕ «1919-2019 - 100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η κεντρική εκδήλωση εορτασμού που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Προέδρος της Δημοκρατίας Kύριος Προκόπioς Παυλόπουλος.

Με θέμα «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας» η εκδήλωση προσπάθησε να αναδείξει τη σημασία του συνδικαλισμού των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, στην ομιλία του «Η ΓΣΕΒΕΕ δεν είναι μόνο ένα κίνημα, που απλά εκφράζει μία τάξη της κοινωνίας μας, αλλά είναι η ίδια η συνείδηση των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων της χώρας μας. Αυτή η εκατόχρονη ιστορική της πορεία, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στενή σύνδεση και την συνάφειά της, με την ιστορική πορεία της πατρίδας μας. Με άλλα λόγια, η ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ, είναι ζυμωμένη μαζί με την ιστορία της Ελλάδας».

100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, Κεντρική εκδήλωση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ΓΣΕΒΕΕ, Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Για να συμπληρώσει στην συνέχεια: «Για τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ΜμΕ ο δρόμος είναι μακρύς και η απόσταση που χρειάζεται να διανυθεί είναι μεγάλη. Επειδή η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ισοδυναμεί με άρση εκείνων των εμποδίων τα οποία αποκλείουν τις ελληνικές ΜμΕ από την ίδια την αναπτυξιακή διαδικασία και τις καταδικάζουν με τον τρόπο αυτό στο ρόλο του «φτωχού συγγενή. Με λόγια απλά απαιτείται η απτή αναγνώριση από την Πολιτεία του ρόλου των ΜμΕ στο οικονομικό γίγνεσθαι, την άρση των εμποδίων που φράζουν το δρόμο των ΜμΕ και την ισότιμη συμμετοχή τους στην παραγωγή και διανομή πλούτου, την δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας . Δηλαδή οικονομική δημοκρατία.

Φυλάγοντας τις παρακαταθήκες του δημοκρατικού ριζοσπαστισμού, της ραχοκοκαλιάς και της ωριμότητας, η ΓΣΕΒΕΕ καλείται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις διευρύνοντας όχι μόνο τον οικονομικό αλλά και των κοινωνικό ορίζοντα των ελληνικών ΜμΕ. Και αυτό το καθήκον ορθώνεται σε μια εποχή που η Γηραιά Ήπειρος φαίνεται να ντύνεται με τα πιο σκοτεινά της χρώματα…», και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως η χθεσινή εκδήλωση «αποτελεί την ελαχίστη Τιμή και σε όλους αυτούς τους Συναδέλφους μας, που με τους αγώνες τους κατάφεραν και διαμόρφωσαν ένα κίνημα, που καθόρισε την αυτοτέλεια της ύπαρξης μας ως ΕΒΕ μέσα στην Ελληνική κοινωνία».

100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ, Κεντρική εκδήλωση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ΓΣΕΒΕΕ, Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕΟ Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Κουράσης, υπογράμμισε πως «η εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, δεν έχουν σκοπό την αφήγηση των γεγονότων, αλλά και την ερμηνεία τους και την σύνδεσή τους με το παρόν και το μέλλον της Συνομοσπονδίας. Είναι χρέος τιμής για εμάς, να θυμόμαστε, πως η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα, είναι αγώνας για επιβίωση και ανάπτυξη. Και πως οι ίδιες αγωνίες, οι ίδιοι φόβοι, οι ίδιες ελπίδες, αλλά και η ίδια δύναμη, χαρακτηρίζουν όλους εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Η ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ είναι ο δικός μας πολιτισμός, η δική μας σοφία, η δική μας κληρονομιά, η δική μας ταυτότητα».

Η όμορφη και διαφορετική βραδιά που οργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία ολοκληρώθηκε με την οπτικοακουστική παρουσίαση για την εκατονταετή πορεία της, με αφήγηση του κ. Ρένου Χαραλαμπίδη και τη μουσική επιμέλεια του κ. Δημήτρη Μυστακίδη.

Την ΓΣΕΒΕΕ τίμησαν με την παρουσία τους: η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κα. Χαρά Καφαντάρη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Εκκλησίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών, εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η κα. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙ.ΝΑΛ., ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, εκπρόσωπος και βουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, Αντιπρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι», ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτης Κουβέλης, η κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης, η κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Υφυπουργός Εσωτερικών, ο κ. Γιώργος Δημαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Κώστας Μπάρκας, Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Μάριος Γεωργιάδης, βουλευτές, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Παξιβανάκης, ο κ. AleksandarSunko, Πρέσβης της Κροατίας, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, κ. Θεοφανόπουλος Αλέξανδρος, κυβερνητικά στελέχη, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, των επιμελητηρίων, φορέων και επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες από όλη την Ελλάδα.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA