Νέα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εορταστική Εκδήλωση «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ & μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» στην Πάτρα 12/06/2019

 

Τη συμπλήρωση ενός αιώνα «θεσμικής παρουσίας και δράσης» των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην Ελλάδα  γιόρτασε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, σε ανοιχτή εκδήλωση,  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα.

Μια αναδρομή στο χθες μιας πορείας για προκοπή, κοινωνική δικαιοσύνη, και αξιοπρεπή διαβίωση των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών στην Ελλάδα έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας το 1919. Μέσα από την παρουσίαση κομβικών στιγμών της ΓΣΕΒΕΕ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέδειξε τους αγώνες αλλά και τη σημασία αυτής της πολυετούς δράσης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων μέσα στα χρόνια συνδέοντας το νήμα της ιστορίας με το σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης παρουσίασε το σύνολο των εορταστικών και επιστημονικών ενεργειών που έχει υλοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ καθόλη τη διάρκεια του πανηγυρικού έτους εορτασμού των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Αχαΐας Παναγιώτης Σκέντζος έκανε την έναρξη της ημερίδας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η δυναμική παρουσία  παλαίμαχων συνδικαλιστών από την Πάτρα, που χαιρέτησαν την εκδήλωση και μοιράστηκαν στιγμές τους από την πολυετή ενεργό δράση τους στην Ομοσπονδία Αχαΐας και τη ΓΣΕΒΕΕ καθώς και απόψεις τους για το αύριο. Οι παλαιοί συνδικαλιστές καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών Ομοσπονδιών της περιοχής τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ για τη συμβολή και τη μαχητική τους δράση στις Ομοσπονδίες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στις περιοχές δραστηριοποίησης τους.

Ο ιστορικός Κώστας Κατσούδας πραγματοποίησε εισήγηση διατρέχοντας  και τονίζοντας σημαντικές στιγμές για τη διαμόρφωση της τάξης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην Ελλάδα, ενώ ο ιστορικός Ασημάκης Παλαιολόγος ανέλυσε τους αγώνες και τις διαμάχες που έχουν αναδυθεί για τη διεκδίκηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων από τη δεκαετία του 1970 έως και τη δεκαετία του 1990.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συνδικαλιστές επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι και μέλη της Διοίκησης Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της ΓΣΕΒΕΕ όπως της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της κλαδικής Ομοσπονδίας Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας. Επίσης την εκδήλωση  χαιρέτησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Δριβίλας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Κώστας Τηλιγάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αχαΐας Γιώργος Ρώρος, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου − Δυτικής Ελλάδας −Ηπείρου − Ιονίων Νήσων  Σεϊντή Βασιλική. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Μπαρδάκης, υπεύθυνος Παραρτήματος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχιστούν να πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κουμάς» στη Λάρισα.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου  1  και πιο συγκεκριμένα του ΠΕ5 «Συμπλήρωση, επέκταση και διαχείριση του ιστορικού αρχείου της ΓΣΕΒΕΕ»της πράξης «Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ» με κωδικό ΟΠΣ 5001290. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA