Νέα

Εκδήλωση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ "Μικρή επιχείρηση: το αποτύπωμά της στην ανάπτυξη της οικονομίας"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η  εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα:  «Μικρή επιχείρηση: Το αποτύπωμά της  στην ανάπτυξη της οικονομίας» ,στο ξενοδοχείο Novotel, αίθουσα “ΝΥΜΦΕΣ” (Μιχ. Βόδα 4-6, Αθήνα).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε συζήτηση - στρογγυλό  τραπέζι με την συμμετοχή  του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων , του Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη, του Βουλευτή Χαλκιδικής, Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων  της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολου Πάνα,  του Μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Υπευθύνου τμήματος ΕΒΕ κ. Θανάση Τζίμα, και του  κ. Κώστα Ντάσκα, Συντονιστή της Κ.Ε. ΜέΡΑ 25 .

Οι ομιλητές  αναφέρθηκαν  στο ρολό που διαδραματίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελληνική Οικονομία αλλά και στις  πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν  στην κατεύθυνση  της αντιμετώπισης καίριων προβλημάτων  που δυσκολεύουν την ανάπτυξη τους , σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την επιβίωση τους.

Οι συμμετέχοντες   ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μείγμα πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί δεδομένων των συνθηκών  ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν  των δυσκολίων τον ερχόμενο χειμώνα  καθώς η εμφάνιση του πληθωρισμού, που από τα μέσα του 2021  «καλπάζει»  λόγω της  αύξησης των τιμών ενέργειας και της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων  διεθνώς  και οι δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία , ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες προκλήσεις ιδιαίτερα για τις  των μικρες  και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας.

Μάλιστα  έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση και τα οποία  χαρακτηρίστηκαν περιορισμένα και χαμηλής αποτελεσματικότητας για το σύνολο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε συνδικαλιστικά στελέχη για την προσφορά  τους στο συνδικαλιστικό κίνημα  καθώς και σε εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για την ανάδειξη των θεμάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του έργου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας  (ΓΣΕΒΕΕ) και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.  

 Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στα συνδικαλιστικά στελέχη : Α.Βασιλόπουλο, Ν.Αντζινά, Β.Ιωάννου, Ι.Παπαργύρη, Π. Σκέντζο, Γ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Τοπτσίδη,   Χ.Τσανασίδη, Π. Μαλτσάκη,  Ι.Τσάκο, Ν. Ρουσανίδη, Ν. Τσίρο, Γ. Τρακαλάκη, Κ.Δανέζη, . Ν. Μάζη, Ε. Ανδρεαδάκη.

 Επίσης στους δημοσιογράφους : Δήμητρα Μανιφάβα από την εφημερίδα Καθημερινή και το οικονομικό site Moneyreview.gr, Εύη Παπαδοσηφάκη από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Θεοφάνη Ζώη  από την Οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Η δράση υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του έργου “Θεσμική, ερευνητική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της ΓΣΕΒΕΕ” με κωδικό ΟΠΣ 5001290. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020”.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA