Νέα

Διαδικυτακή συζήτηση - εργαστήριο μονογραφίες ειδικοτήτων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00-17:00 το διαδικτυακό εργαστήριο στο πλαίσιο του  έργου Erasmus+ AppInterN- “Apprenticeship Inter-Network: Bringing together VET institutions and enterprises through a Network of Career Hubs”.

Το έργο έχει στόχο την προώθηση του θεσμού της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης των Σχολών του ΟΑΕΔ, μέσα από τη δημιουργία ενός on-line portal, και την παραγωγή του κατάλληλου περιεχομένου πληροφόρησης σχετικά με τις τομεακές εξελίξεις των 10 επαγγελματικών ειδικοτήτων. Στο εταιρικό σχήμα του έργου μετέχουν, από ελληνικής πλευράς, ο ΟΑΕΔ (Lead Partner), η Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας (ΣΕΒ), το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ο Δήμος Αμαρουσίου καθώς και διακρατικοί εταίροι από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο. 

Αντικείμενο του διαδικτυακού εργαστηρίου ήταν η παρουσίαση του περιεχομένου των μονογραφιών δέκα (10) επιλεγμένων ειδικοτήτων, καθώς και η διεξαγωγή σχετικής συζήτησης με στόχο τη βελτίωση του αρχικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των επιχειρήσεων.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εργοδότες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και του φορέα της ΓΣΕΒΕΕ. Κλείνοντας, είναι βέβαιο ότι οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων θα βοηθήσουν στο να σχεδιασμό ενός σύγχρονου ψηφιακού εργαλείου, το οποίο θα υποστηρίζει όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη μαθητεία (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) και την πρακτική άσκηση (ΙΕΚ ΟΑΕΔ).

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA