Νέα

Διαβούλευση για την Ανάπτυξη Εθνικού Δικτύου Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πεδίο της Επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, η συνάντηση διαβούλευσης σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της εκπαίδευσης ενήλικων στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και την προοπτική δημιουργίας Εθνικού Δικτύου Φορέων στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, υπό τη διοργάνωση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Η συνάντηση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φορέων που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων και την επιχειρηματικότητα, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπρόσωποι δήμων,  πανεπιστημίων και Κέντρων Δια βίου Μάθησης, Κοινωνικοί Εταίροι, μέλη Επιστημονικών Ενώσεων, Ενώσεων Επιχειρηματιών και άλλων οργανισμών. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους γύρω από το θέμα της επιχειρηματικής παιδείας στην εκπαίδευση ενηλίκων και δήλωσαν θετική πρόθεση για τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ελλάδα που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Erasmus+ έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Εθνικών Δικτύων Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πεδίο της Επιχειρηματικότητας» (Develop National Networks of Adult Education Providers in the field of Entrepreneurship/ ENTRNET). Σε χαιρετισμούς και τοποθετήσεις, από πλευράς των εταίρων, προέβησαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Παρασκευάς Λιντζέρης, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γ’ διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, Αθανασία Θεοδωρίδου και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Αντώνης Γλάρος.

Παράλληλα, έγινε αναλυτική παρουσίαση τόσο του ENTRNET και των επιδιώξεων του έργου, όσο και των στόχων του υπό ίδρυση Εθνικού Δικτύου Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε θέματα Επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκαν οι ανάγκες δικτύωσης στο σχετικό πεδίο στην Ελλάδα, ενώ περιγράφηκε η υφισταμένη κατάσταση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη χώρα.

Τέλος, οι προσκεκλημένοι φορείς εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κάλεσμα της δημιουργία του Δικτύου. Ως εκ τούτου, τα επόμενα βήματα για τη σύσταση και τον σχεδιασμό αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο του έργου.

Το έργο ENTRnet υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + KA3 Social Inclusion and Common Values: the contribution in the field of education and training EACEA/34/2019 Project No. 621546-EPP-1-2020-1-EL-EPPKA3-IPI-SOC-IN

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA