Νέα

Παρουσίαση μελέτης κοστολόγησης ιδιωτικών παιδικών σταθμών

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών η μελέτη κοστολόγησης ιδιωτικών παιδικών σταθμών που εκπόνησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ).

Τη μελέτη παρουσίασαν, εκ των συγγραφέων, τα επιστημονικά στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Γιακούλας και Γιώργος Θανόπουλος.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν  μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2021 από δείγμα παιδικών σταθμών μέσω ερωτηματολογίου. Βάσει των δεδομένων αυτών, αρχικά, προσδιορίστηκε η διάρθρωση του κόστους των παιδικών σταθμών, ενώ στη συνέχεια έγινε εκτίμηση της βιωσιμότητάς τους σύμφωνα με τις υφιστάμενες τιμές των vouchers της Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής βάσει της μεθόδου ανάλυσης νεκρού σημείου. Όπως φάνηκε από την παρουσίαση των στελεχών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με βάση τις σημερινές τιμές των vouchers, οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι οικονομικά βιώσιμοι, ενώ παρουσιάστηκαν και προτάσεις για τη βιωσιμότητά τους.

Τη μελέτη προλόγισαν ο Πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενώ παρεμβάσεις από την πλευρά των πολιτικών κομμάτων έγιναν από την κυρία Θεανώ Φωτίου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ/πρώην αναπληρώτρια υπουργό  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον κο Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Μετά την παρουσίαση της μελέτης, ακολούθησε συζήτηση με μέλη της ΠΟΣΙΠΣ σχετικά με τα συμπεράσματά της.

Για να διαβάσετε τη μελέτη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε το video της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA