Νέα

Τελικό συνέδριο του έργου #SMEsGoDigital - "Ενδυνάμωση των μικρών επιχειρήσεων στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό"

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 το τελικό συνέδριο του Erasmus+ KA2 project με τίτλο «Ενδυνάμωση των μικρών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό- #SMEsGoDigital». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, υπό την οργάνωση της European Vocational Training Association (EVTA) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ως επικεφαλής εταίρος του έργου.

Το έργο #SMEsGoDigital  στοχεύει στη μείωση του ψηφιακού αναγραμματισμού του ανθρώπινου δυναμικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στο τελικό συνέδριο δόθηκε η δυνατότητα στους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και πρωτοβουλίες που εφαρμόζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη του οικοσυστήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ψηφιακή μετάβαση, να ανταλλάξουν απόψεις και να προβληματιστούν σχετικά με τις προκλήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου, προβάλλοντας τα βασικά βήματα και τη μεθοδολογία που οδήγησαν στην ανάπτυξη της καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας SMEsGoDigital.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συντονιστές προγραμμάτων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), μέλη της SMEsUnited, μέλη ανθρώπινου δυναμικού πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, αυτοαπασχολούμενοι καθώς και ψηφιακοί σύμβουλοι από όλες τις χώρες του διακρατικού σχήματος.

Στο τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη γνώμη τους σχετικά με τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τις παροχές της πλατφόρμας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του έργου www.smesgodigital.eu.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA