Γεγονότα

Ημερίδα «Προβληματικές όψεις της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Μια νέα θεώρηση της ποιότητας»

Περιγραφή

Το χαμηλό επίπεδο ποιότητας της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ)  στην Ελλάδα έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους αλλά και από τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, και έχει επιβεβαιωθεί από σειρά μελετών και αξιολογήσεων.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) σχεδίασε και υλοποίησε μια διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα των δράσεων κατάρτισης.

Η μελέτη αφορά στην αποτύπωση και κριτική αποτίμηση των επιμέρους φάσεων και πρακτικών σχεδιασμού, προετοιμασίας, υλοποίησης, διαχείρισης, παρακολούθησης, πιστοποίησης προσόντων και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δράσεων της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων, οι οποίες συντελούνται στη χώρα μας. H ιδιαιτερότητα της προσέγγισης έγκειται στο ότι διερευνάται τι πραγματικά συντελείται στην καθημερινή πρακτική, μέσα στο ισχύον πλαίσιο υλοποίησης, ώστε να εντοπιστούν ευκαιρίες και δυνατότητες εφαρμογής ποιοτικών πρακτικών.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ διοργανώνει την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα) ημερίδα με θέμα «Προβληματικές όψεις της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Μια νέα θεώρηση της ποιότητας»

Στην ημερίδα θα παραστούν και θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι της ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και θα διεξαχθούν δύο στρογγυλά τραπέζια συζήτησης με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων.

Διαβάστε περισσότερα για τη μελέτη εδώ.

NEWSLETTER

Για να δείτε όλα μας τα ενημερωτικά δελτία πατήστε εδώ

Για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρακαλώ προχωρήστε σε εγγραφή.

  • Το email επικοινωνίας σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

SOCIAL MEDIA